Srebrenica
0

Muzički festival "Silvertown Shine"

Sarajevo-x.com
"Silvertown shine!" ("Srebrenice, Sjaji!") je tradicionalni, reintegracijski, muzički i omladinski festival koji se održava u Srebrenici. Tokom sedam godina održavanja, Festival je prerastao u srebrenički brand i postao najveći omladinski događaj u Istočnoj BiH, pa i šire. Sa preko 2.000 posjetilaca svake godine, Festival povezuje ratom i tragedijom pokidane vezi i putem muzike i omladinske afirmativne umjetnosti, ruši barijere među ljudima, širi pozitivnu i udahnjuje novu energiju različitim generacijama u borbi sa svakodnevnim problemima i preprekama.

Tokom sedam godina održavanja, Festival je prerastao u srebrenički brand i postao najveći omladinski događaj u Istočnoj BiH, pa i šire. Sa preko 2.000 posjetilaca svake godine, Festival povezuje ratom i tragedijom pokidane vezi i putem muzike i omladinske afirmativne umjetnosti, ruši barijere među ljudima, širi pozitivnu i udahnjuje novu energiju različitim generacijama u borbi sa svakodnevnim problemima i preprekama.

"Silvertown Shine!“ održaće se 08. avgusta 2009. (subota), sa promijenjenom lokacijom u odnosu na prethodne godine – fudbalski stadion "Guber“ Srebrenica.

U okviru programa festivala, tokom dana biće realizovan graffit party, dok u večernjim satima slijedi muzički koncert rock bendova, sa početkom u 19h.

Nastupaju:

Bjesovi – Rock / Grunge / Religious iz Gornjeg Milanovca (Srbija),

Skroz – Pop / Rock / Alternative iz Sarajeva (BiH),

Generacija bez kompasa – Hard Rock / Jazz/ virtuozni Progressive Rock iz Srebrenika (BiH),

Stari grad – Rock bend iz Srebrenice (BiH),

Sasi Rock / Etno / Punk iz Srebrenice (BiH),

Zadnji popis Punk / Rock iz Srebrenice (BiH).

U saradnji sa partnerskim omladinskim organizacijama, na dan festivala organizovan je besplatan prevoz za mlade iz sljedećih gradova Bosne i Hercegovine: Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Bijeljina, Zvornik, Šekovići, Vlasenica i Milići, kao i MZ-a opštine Srebrenica. Autobusi stižu pod zajedničkom parolom "Srebrenice sjaj!".

"Silvertown Shine!“ je poruka mira, jedinstva, ljubavi i pozitivne energije, koja se reflektuje kroz muziku, a mladi Srebreničani, kao ljudska bića, koja su dio svjetske porodice, pozivaju ostala ljudska bića svijeta da dođu u Srebrenicu i osjete tu vibraciju.