{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Muzički festival BIMF u Sarajevu od 16. do 20. jula

F
13.7.2010. u 14:54
0
0
Muzički festival BIMF u Sarajevu od 16. do 20. jula
0
Muzički festival BIMF u Sarajevu od 16. do 20. jula
Foto: Sarajevo-x.com
U Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu od 16. do 20. jula bit će održan 6. internacionalni muzički festival Bosna (BIMF).
U ovoj godini BIMF nudi tri koncerta, u sklopu kojih će se sarajevskoj publici predstaviti umjetnici iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Hrvatske.

Riječ je o Zagrebačkim solistima te pijanistici Janice Weber i pijanisti Stephenu Gutmanu.

Svaki koncert ce predstaviti barem jedno od premijernih izvođenja u Bosni i Hercegovini.

Pored tradicionalnog repertoara, BIMF izdvaja premijeru “Beatles Go Baroque” u izvedbi Zagrebačkih solista, gdje ce se čuti melodije nekih od pjesama Beatlesa, ali na barokni način.

Janice Weber je čuvena pijanistica i autor nekoliko novela. Ona će izvesti raznovrstan klavirski recital, upotpunjen premijernim izvedbama, dok će se pijanista Gutman usredsrediti na kombinaciju tradicionalnog Stravinskog i bosanske premijere britanskih kompozitora.

BIMF nudi dva potpuno nova programa festivala, muzički kamp za djecu, sastavljen iz triju segmenata, i izložbu, “BIMF Vam predstavlja” u Galeriji International Peace Center (rodna kuća Maka Dizdara - Baščaršija), kao popratni program festivala, koja predstavlja slike svih internacionalnih umjetnika s kojima je festival surađivao.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: