{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Muzej Kulenović Collection: Picassova djela osvajaju srca Evropljana

24.3.2013. u 10:28
8
Muzej Kulenović Collection: Picassova djela osvajaju srca Evropljana
8
Muzej Kulenović Collection: Picassova djela osvajaju srca Evropljana
Izložba djela Pabla Picassoa, njegovih slika i skulptura, već izvjesno vrijeme putuje Evropom. Odziv ljubitelja radova španskog umjetnika je očekivano velik.
Posjete muzejima koji u svojim stalnim postavkama imaju djela ovog neprevaziđenog i najprepoznatljivijeg umjetnika dvadesetog stoljeća, također bilježe povećanu zainteresovanost javnosti. Među njima je i muzej Kulenović Collection, koji u svom fundusu ima dva Picassova djela u tehnici rad kistom na papiru i slikanje na staklu.

Ova dva interesantna djela ne pripadaju grupi Picassovih djela velikog formata, već jednom širem stilu Picassovog izražaja kojim umjetnik sa stopostotnom sigurnošću bojom, debljinom kista i preciznim pritiskom na papir bez ikakve dvojbe potvrđuje pokret kubizma i važnost njegovog postojanja u istoriji umjetnosti.

Muzej Kulenović Collection pored djela Picassoa u svojoj stalnoj postavci ima i djela drugih svjetski poznatih umjetnika, kao što su da Vinci, Raffaelo Sanzio, Rembrant, Paul Cezanne, široki spektar skulptura i djela dekorativne umjetnosti iz Perzije, Grčke, Kine i Egipta iz vremena prije Krista.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: