Fotografski projekt
56

Multimedijalna izložba "Uspon i pad" Matea Ceschia i Jima Marshalla u Sarajevu

FENA
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Multimedijalna izložba "Uspon i pad", zajednički fotografski projekt italijanskog umjetnika Matea Ceschia i Jima Marshalla, bit će otvorena 17. septembra u 19 sati u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine.

Izložba "Uspon i pad" predstavlja dijalog između dva različita konteksta i umjetnika održavajući sav humor, užas, svjetlo i tamu priča koje nam pričaju zidovi naših gradova.

Izložba će biti organizovana u okviru Međunarodne ljetne škole "Promišljanje kulture tolerancije" koju zajedno organizuju Univerzitet u Milanu, Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Univerzitet Džemal Bijedić iz Mostara, uz podršku Ambasade Italije u Bosni i Hercegovini.

Na otvaranju izložbe prisutnima će se obratiti autori fotografija te ambasador Italije u BiH Nicola Minasi, ambasador Italije u BiH i šef Sekcije operacija za socijalni razvoj, civilnodruštvo i prekograničnu saradnju Delegacije Evropske unije u BiH Gianluca Vannini.

U okviru Međunarodne ljetne škole "Promišljanje kulture tolerancije“ bit će organizovana i konferencija "Promišljanje kulture tolerancije: Evropske integracije nakon pada Berlinskog zida" i predstavljanje rada "Buđenje" Rikarda Druškića, 19. septembra u Historijskom muzeju BiH, najavljeno je iz EU info centra i Ambasade Italije u BiH.