Kultura
0

Muharem Vojniković predstavlja mjuzikl za djecu i najavljuje reaktiviranje Muha Benda

Klix.ba
SARTR i agencija PassLine predstavljaju mjuzikl za djecu "DJ Šampinjon: Vrh svijeta" autora Muharema Vojnikovića, koji će biti premijerno izveden 17. januara 2013. u 18:30 sati u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo, a nakon gala premijere planirane su još tri izvedbe: 18., 24. i 25. januara.

Slijedi turneja širom BiH u trajanju od godinu dana, a cilj je da prvi domaći mjuzikl namijenjen djeci i roditeljima vidi oko 40.000 mališana u našoj zemlji.

Prioriteti autora i producentskog tima "Vrha svijeta" su promocija umjetnosti, kulture, ekologije, ljudskih prava i slobode izražavanja kod najmlađih na način koji je njima najprihvatljiviji – kroz muziku, ples i zabavu.

Nakon novogodišnjih praznika bit će poznati detalji o prodaji ulaznica i specijalnim gostima mjuzikla.

Mjuzikl govori o Lordu od Patlidžanije koji prekida koncert koji je tek počeo i saopštava da nema više vode, te da su DJ i njegov najbolji prijatelj Sarfo jedini koji mogu osloboditi svjetski izvor vode začepljen od strašnih sila mraka. Tako počinje uzbudljivo putovanje prema Vrhu Svijeta na kojem sreću pčelu koja ne može da pravi med jer cvijeće nema polena, medvjeda koji je na prosjačkom štapu, vozovi stoje, sve je stalo, a Vodocijep je na zavodu za zapošljavanje jer mu je zanimanje "zaštitnik voda i rijeka" pa nema posla... Ko će spasiti izvor saznajte nakon niza gegova, duhovitih pjesmica, muzike i plesa na četiri izvedbe u BKC-u uz specijalne goste koji će se pridružiti glumcima na sceni.

Ovo autentično i zabavno autorsko djelo nastavak je priče "Život je lijep”, predstave koja je izvođena tokom tri sezone u teatrima Pariza, gdje je autor živio i radio do 2013. godine, a sa ovom predstavom učestvovao je i na Međunarodnom teatarskom festivalu MESS 2009. godine u Sarajevu. Muharem Vojniković Muha bh. publici poznat je i po muzičkom hitu "Hare Krishna Mashallah", a nakon povratka u rodni grad počeo je i pripreme za reaktiviranje Muha Benda.

U mjuziklu glume Muharem Vojniković Muha, Tina Dervišević i Elmir Krivalić (uz specijalne goste), kostimografija je djelo Sanje Džebe, a supervizor je bio Matej Skorjak. Vokal trener je prof. Alma Ferović, saradnik za koreografiju i scenski pokret Jovana Milosavljević, a za vizuelni identitet bili su zaduženi Mirza Pašalić - PassLine. Mix mastering je djelo Alana Omerovića, a fotografija Dade Verona. Koproducenti mjuzikla su Nedim Vilogorac za PassLine i Sabina Šabić za SARTR.

Medijski pokrovitelji: NTV Hayat, Portal Klix.ba, RSG Radio, Antena Sarajevo, magazini za djecu "Kolibrić" i "Palčić".