Na festivalu "PATOS off 7"
0

MTM osvojio nagradu publike u Smederevu

FENA
Na Međunarodnom multimedijalnom festivalu "PATOS off 7", koji je održan u Smederevu, Mostarskome teatru mladih (MTM) pripalo je veliko priznanje - nagrada publike.

Naime, ansambl Mostarskog teatra mladih nastupio je na ovom festivalu s predstavom rađenom po tekstu Safeta Plakala "U traganju za bojom kestena", adaptaciju teksta uradila je Ljubinka Stojanović, a muziku je napisao Damir Imamović. Predstavu je režirao Stevan Bodroža, a igraju glumci Mostarskog teatra mladih Amra Prutina i Enes Salković.

Ovo priznanje jedno je od najznačajnijih koje je do sada dobio MTM jer je stiglo u trenutku kada umjetnički ansambl Mostarskog teatra mladih na lokalnoj razini dokazuje svoje postojanje i umjetničku vrijednost i bori se za opstanak. Predstava je uz čitav niz problema otputovala na Festival i bez kompletne scenografije jer nije dostupna, ali sve to nije umanjilo njen umjetnički potencijal koji je publika nagradila ovako vrijednim priznanjem.

Na krilima ovog uspjeha ansambl predstave već 14. jula leti u Francusku, gdje će također izvesti ovu predstavu u sklopu jednog velikog međunarodnog projekta, u kojem sudjeluju i polaznici Omladinskog dramskog studija MTM-a.