Kultura
0

Motovun Film Festival ugostio četiri filmska festivala

FENA
U sklopu jubilarnog Motovun Film Festivala, koji traje od 28. jula do 1. augusta, u "Još manjem kinu" su ugošćena četiri hrvatska filmska festivala – Hrvatski festival jednominutnih filmova, One Take Film Festival, Revija amaterskog filma i Revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece i mladeži.

S izborom nagrađenih filmova s prošlogodišnje revije danas se predstavlja Revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva, jedini festival namijenjen isključivo filmovima koji su napravili srednjoškolci. Ovogodišnja Revija, s novim međunarodnim programom "Four River Film Festival", održat će se u Karlovcu od 4. do 7. septembra.

Bienalni One Take Film Festival, koji se održava tokom novembra u Zagrebu, predstavio se s pet filmova snimljenih u jednom kadru, iz konkurencije sa posljednja tri festivalska izdanja.

Kao najstarija međunarodna filmska manifestacija utemeljena u samostalnoj Hrvatskoj predstavio se Hrvatski festival jednominutnih filmova, koji se održava u Požegi od 1993.

Zagrebačka Revija amaterskog filma (RAF) prikazala je izbor tridesetak igranih, dokumentarnih, animiranih, eksperimentalnih, dječjih i tinejdžerskih filmova te glazbenih spotova po izboru publike.

U popratnom programu, s međunarodno nagrađivanim filmovima Simona Bogojevića Naratha, Veljka Popovića i drugih, predstavljena je još zagrebačka produkcijska kuća "Kenges", specijalizirana za 2D i 3D kompjutersku animaciju i specijalne efekte.

Vezani članci