Seamus O'Neal
0

"Mostaru nedostaju kino dvorane"

FENA
Glumac iz Velike Britanije Seamus O'Neal kazao je tijekom konferencije za novinare koja je organizirana u povodu održavanja Dana filma Mostar 2008., kako bi se u Mostaru prikazivali i međunarodni filmovi kada bi u tom gradu postojala kino dvorana.

Po njegovim riječima, sudeći po filmskim projekcijama koje je pogledao i njihovoj posjećenosti Mostar je jako dobar primjer kako se manifestacije kao što su Dani filma mogu organizirati na dobar način.

Također, O'Neal je kazao kako je festival jako opušten i kako ima tendenciju postati još bolji tijekom čijeg bi održavanja posjetitelji mogli uživati u filmskim projekcijama i ljepotama koje nudi Mostar i okolna mjesta koja ga okružuju

Govoreći o filmskim projekcijama koje je pogledao u sklopu Dana filma Mostar O'Neal je kazao kako iako neki filmovi nisu imali prijevod može kazati kako su rasvjeta, gluma i samo snimanje filmova, odnosno umjetnički i tehnički dijelovi jako dobro urađeni na jednoj visokoj razini.

"Film 'Snijeg' koji je prikazan sinoć predivno je snimljen i cijelo vrijeme sam mogao pratiti radnju unatoč nedostatku prijevoda. Mislim kako i ostatak svijeta treba vidjeti filmove koji su prikazani u Mostaru", kazao je O'Neal.

Na upit novinara mogu li se Dani filma Mostar usporediti sa Sarajevskim film festivalom O'Neal je kazao kako Danima filma u Mostaru samo još nedostaje adekvatan prostor odnosno kino dvorane.