Festival komedije
0

Mostarsku lisku otvorila premijera komedije "Eling" koja pomiče tmurnost svakodnevnice

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Premijerom predstave "Eling" u Narodnom pozorištu Mostar je večeras je otvoreno 19. izdanje Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska” koji će kroz narednih osam dana najboljim komedijama iz regije unijeti smijeh među mostarsku publiku.

Vršitelj dužnosti direktora mostarskog Narodnog pozorišta Emir Spahić, koji je ujedno i glumac u predstavi je kazao kako iza organizacijskog tima stoje mjeseci napornoga rada, a da je kruna festivala upravo premijera navedene predstave.

Mostarski Festival komedije "Mostarska liska", je već prepoznatljiv događaj u regionu, a ove godine za učešće je stiglo 35 prijava, što je selektorima bio veliki izazov za odabrati sedam najboljih komedija koje će se takmičiti za prestižnu titulu u Mostaru i publiku nasmijati do suza.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Na festivalu će, između ostaloga, biti prikazane predstave "Eling", "Ženski razgovori", "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja", "Protekcija", "Revizor", "Lutka" te autorski projekt Emira Hadžihafisbegovića "Sve je do nas".

Predsjednik Stručnog žirija ove godine je Emir Hadžihafizbegović, a članovi Velimir Pšeničnik-Njirić i Zoran Rakočević.

Žiri publike predstavlja Nada Dalipagić u svojstvu predsjednice te članovi Asja Kukoč i Sarah Sarić, dok žiri medija čine Adriana Gavrić, predsjednica te članovi Cvita Kusić i Adnan Demić.

Festival komedije "Mostarska liska" održava se u Narodnom pozorištu Mostar u periodu od 20. do 27. maja, kada će na svečanoj završnici biti upriličena dodjela prestižnih nagrada onim najboljima učesnicima uz tradicionalnim kulturno-zabavni program.