Veseli karneval
92

Mostarskim ulicama prodefilirali gusari, pingvini i naučnici

G. Š.
Mostarskim ulicama danas su prodefilirali likovi gusara, pingvina i naučnika u tradicionalnoj karnevalskoj povorci koju organizuju Mostarske mažoretkinje i Hrvatska glazba Mostar.

Predsjednik hrvatske glazbe Mostra Miro Šimunović za Klix.ba kaže kako je ova povorka iznimno značajna jer se njome čuvaju stari dobri običaji.

''Mislim da ova povorka gradu znači puno, To je tradicija koju mi gajimo i nastavit ćemo tako, jer je to naš dar gradu i građanima Mostara'', kazao je Šimunović za Klix.ba.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Stoga su se, kako i priliči maškarama, mažoretkinje i glazba za ovu priliku kostimirali sa tematskom maskom i razveselili svojom pojavom brojne građane.

Voditeljica i koreografkinja mostarskih mažoretkinja Anja Puhalo ističe kako je ova vesela manifestacija veoma značajna za grad ali i učesnike, i kako se za nju spremalo danima.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

''Ove godine tema je “Svijet je lopta šarena” a u povorci sudjeluju svi uzrasti Mostarskih mažoretkinja'', kazala je Puhalo.

Povorci su se pridružili i mališani iz Ustanove Dječji vrtići Mostar sa svojim jedinicama Kuća od Kamena, Radobolja, Rodoč, Ježeva Kućica iz jedinice Mrvica. Najmlađi učesnici su gradskim ulicama prodefilirali u likovima pingvina,vitamina, glazbe i nota i naučnika.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Povorci se priključila i Osnovna škola Cim sa svoje tri grupe obučene u likove umjetnika, Jesenka i Gusara.

Povorka je formirana na Mostarskom Šetalištu, od kuda se vesela povorka mameći poglede građana i prolaznika nastavila marširati prema zgradi Spajalica, te nastavila mostarskom avenijom (ulicom kralja Tomislava) u smjeru prema zgradi “Mostarka”. Na raskrsnici kod “Mostarke” skrenuti će Splitskom ulicom sve do tržnog centra Mepas Mall od kuda su nastavili prema Rondou, ate je defile završen ispred Hrvatskog doma Hercega Stjepana.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

Tu je nastavljeno tradicionalno druženje pod maskama uz neizbježno fotografiranje za sjećanje na ovaj dan.