{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostarski pjesnici u Makarskoj

F
21.8.2009. u 11:09
0
0
Mostarski pjesnici u Makarskoj
0
Mostarski pjesnici u Makarskoj
Mostarski pjesnici Goran Karanović, Ivo Krešić i Vlatko Marinović svoju će poeziju govoriti večeras u Makarskoj u klubu "Rockatanski".
Spomenuti mostarski pjesnici koautori su zbirke poezije "Usred grada tmurna nalaktih se da povratim".

Čitanja ova tri pjesnika su mješavina slama, scenskog govora i pripovijedanja, a poezija prepoznatljiva po snažnom socijalnom angažmanu koji ocrtava probleme kraja iz kojeg dolaze.

"Ako išta u današnjem podijeljenom, izvana i iznutra urušenom Mostaru, još uopće ima smisla, onda su to pjesme mladih autora, među ostalima Gorana Karanovića, Ive Krešića i Vlatka Marinovića, koje nas upućuju da se i u neskladu katkad može roditi harmonija, te da je krhka riječ ponekad jača od klepetaljki i prangija mržnje, koje još uvijek odzvanjaju i zveče iz duhovnih budžaka i intelektualnih suterena ovoga grada", ističe pjesnik Mile Stojić, dok pjesnik Veselin Gatalo smatra kako su spomenuti pjesnici pjesničko trojstvo koje razbija moždani kamenac.

"...u svakom slučaju, Goran, Ivo i Vlatko pjesnički su vizionari, najavljeni knjigom stihova sasvim samosvojnom i neponovljivom, koja otvara neočekivanu stranicu 'nove osjećajnosti' svijeta koji je, na njihove dječačke oči, izgubio svoju nevinost...", kaže pjesnik Ibrahim Kajan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: