{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Mostar: Otvorene ''Šantićeve večeri poezije''

A
29.9.2013. u 21:24
1
42
Mostar: Otvorene ''Šantićeve večeri poezije''
1
U organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Mostar, Srpskog pjevačkog kulturno umjetničkog društva "Gusle" Mostar i Grada Mostara večeras su svečano otvorene ''Šantićeve večeri poezije''.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


Manifestaciju je u Vladičanskom dvoru otvorio potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić.

“Aleksa nikad nije otišao iz Mostara. Nikad nije otišao iz nas. Mostar bez Šantića, Đikića, Ćorovića, Dučića nije potpun Mostar. Treba prestati sa diskursom koji je dijelio Mostar i zavađao ljude. Vrijeme je da se o doprinosu Srba i srpske kulture progovori na način na koji se govori o doprinosu kulturnih različitosti ostalih naroda koji žive u Mostaru”, rekao je Pudarić, proglasivši Šantićeve večeri otvorenim.

Na otvaranju ovogodišnjih ''Šantićevih večeri poezije'' publici su se obratili još predsjednik SPKD "Prosvjeta" – GO, đakon Branislav Rajković, predsjednik Srpskog pjevačkog i KUD "Gusle" Mostar Radislav Tubić i ministar prosvjete RS-a Goran Mutabdžija.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


Nakon svečanog otvorenja u Vladičanskom dvoru, Narodno pozorište Mostar odigralo je predstavu “Život i smrt” režisera Ahmeda Imamovića i scenariste Veselina Gatala.

U okviru ove manifestacije bit će održana izložba slika "Sunce našeg neba" mostarskog slikara Branka Radulovića, premijera filma "Prag i srpski slikari" režisera Nenada Ognjenovića, izložba dokumentarne građe "Trgovačke firme mostarskih Srba kroz istoriju", predstavljanje knjige "Štamparsko – izdavačka i knjižarska djelatnost mostarskih Srba 1878-2012." Šemsudina Zlatka Serdarevića, mlado poetsko večer i večer laureata sa pjesnicima Darom Sekulić i Đorđom Sladojem, te izvedena predstava "Nek' mu je laka crna zemlja" pisca i režisera Vide Crnčević Basare.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


U Nevesinju će u oviru iste manifestacije biti predstavljana knjiga "Vezuj konce za nebo" Mire Lolić Močević. Manifestacija će biti završena 6. oktobra uz večer savremenih mostarskih pjesnika i predstavljanjem knjige poezije "Svakodnevni smak svijeta" pjesnika Stevana Tontića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: