|

Mostar: Otvaranjem izložbe počeli Dani francuske kulture

Mostar: Otvaranjem izložbe počeli Dani francuske kulture
0
F
FENA
14.11.2011. u 20:42
0
komentara
0

dijeljenja
Mostar: Otvaranjem izložbe počeli Dani francuske kulture Mostar
Otvaranjem izložbe "Okus interijera" večeras su u prostorijama Omladinskog kulturnog centra (OKC) Abrašević u Mostaru počeli Dani francuske kulture.
Organizatori manifestacije su Francuski kulturni centar i Udruženje za afirmaciju arhitekture, kulture prostora i vizualnih umjetnosti – FORA.

Dani francuske kulture ove godine su posvećeni temi okusa pa je i izložba zamišljena i oblikovana prema odnosu između arhitekture i gastronomije.

Na izložbi su predstavljena najbolja arhitektonska i interijerska rješenja ugostiteljskih objekata na području Bosne i Hercegovine.

Po riječima voditeljice Francuskog kulturnog centra u Mostaru Jasmine Zvonić, na izložbi je predstavljeno 16 radova i ona će biti otvorena do 20. novembra.

Večeras će biti upriličena i projekcija filma koji je, također, tematski vezan za tradiciju okusa u Francuskoj.

U sklopu ove sedmice francuske kulture, između ostalog, u petak, 18. novembra, u Clubu "Aleksa" u 20 sati bit će održana Večer "Hercegovački proizvodi na francuski način", dok će u subotu, 19. novembra, s početkom u 17 sati u OKC-u "Abrašević" biti prikazan film "Ratatouille", redatelja Barrya Birda iz 2007. godine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.