Omladinski kulturni centar
0

Mostar: Otvaranjem izložbe počeli Dani francuske kulture

FENA
Mostar
Mostar
Otvaranjem izložbe "Okus interijera" večeras su u prostorijama Omladinskog kulturnog centra (OKC) Abrašević u Mostaru počeli Dani francuske kulture.

Organizatori manifestacije su Francuski kulturni centar i Udruženje za afirmaciju arhitekture, kulture prostora i vizualnih umjetnosti – FORA.

Dani francuske kulture ove godine su posvećeni temi okusa pa je i izložba zamišljena i oblikovana prema odnosu između arhitekture i gastronomije.

Na izložbi su predstavljena najbolja arhitektonska i interijerska rješenja ugostiteljskih objekata na području Bosne i Hercegovine.

Po riječima voditeljice Francuskog kulturnog centra u Mostaru Jasmine Zvonić, na izložbi je predstavljeno 16 radova i ona će biti otvorena do 20. novembra.

Večeras će biti upriličena i projekcija filma koji je, također, tematski vezan za tradiciju okusa u Francuskoj.

U sklopu ove sedmice francuske kulture, između ostalog, u petak, 18. novembra, u Clubu "Aleksa" u 20 sati bit će održana Večer "Hercegovački proizvodi na francuski način", dok će u subotu, 19. novembra, s početkom u 17 sati u OKC-u "Abrašević" biti prikazan film "Ratatouille", redatelja Barrya Birda iz 2007. godine.