{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Monodrama "Robijaš" o unutrašnjim previranjima običnog čovjeka ponovo na bh. turneji

15.11.2018. u 17:34
303
1
Monodrama "Robijaš" o unutrašnjim previranjima običnog čovjeka ponovo na bh. turneji
303
Monodrama "Robijaš" o unutrašnjim previranjima običnog čovjeka  ponovo na bh. turneji
Monodrama "Robijaš", koja je nastala prije sedam godina u produkciji Centra za kulturu Zavidovići, ponovo će biti odigrana u Zavidovićima, Olovu, Srebrenici, Gradačku, Banovićima i mnogim drugim bh. gradovima.
U prve dvije godine nakon premijere ova predstava odigrana je više od 50 puta širom BiH i Švdske, a zatim je uslijedila umjetnička stanka. U Centru za kulturu Zavidovići ponovo će biti odigrana 17. novembra, a zatim slijede igranja širom BiH.

"Monodrama 'Robijaš' je priča o unutrašnjim previranjima običnog čovjeka koji se nalazi u konstantnom sukobu sopstvenih nagona i u sukobu sa zajednicom koju doživljava kao prijetnju po vlastitu egzistenciju. Predstava nas tjera da preispitamo svoja načela po kojima sudimo o ljudima te da shvatimo, da kao društvo, često moramo 'zagrebati ispod površine' prije nego prosudimo", naveli su autori ove predstve."Robijaš" je tekst bosanskohercegovačkog književnika Ahmeda Muradbegovića, a adaptaciju istog te režiju predstave potpisuje Munib Milinkić. Ulogu robijaša u predstavi tumači glumac Adem Smailhodžić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: