{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Monodrama "Mora od odmora" osvaja srca publike

Klix.ba
12.6.2015. u 11:35
24
2
Monodrama "Mora od odmora" osvaja srca publike
24
Monodrama "Mora od odmora" osvaja srca publike
U subotu, 13. juna, sa početkom u 20 sati, u velikoj sali JU Centar za kulturu Sarajevo (Jelića br. 1) ponovo će biti izvedena monodrama-komedija "Mora od odmora“ koju igra bosanskohercegovački glumac mlađe generacije Rijad Gvozden.
"Mora od odmora" je humoristična ispovijest supruga, muža koji se vratio sa mora tri put umorniji nego kad je na odmor krenuo. Na beskrajno duhovit način ispričana priča o odmoru koji se kroz prizmu supruga i oca pretvara u svoju suprotnost umor, znoj i patnju.

Komični konflikti supružnika zbog suvišnih krpica, različitih interesovanja, trošenja novca istinski će nasmijati gledaoce. Suprug, otac štedi svaki dinar, na odmoru se osjeća kao na bauštelu, gunđa, ali izvršava obaveze. Monodrama progovara o ovisnostima čak i na plaži – poput ovisnosti o mobitelima i facebooku.

Nema istinskog odmora i diskonektovanja od svega i svakog.

Monodramu igra glumac Rijad Gvozden koji je ostvario niz veoma zapaženih uloga u teatru kao i na filmu. Rijad tumači čak 9 likova, od uloge muža, oca i supruge do prodavača sa Jadrana.

"Mora od odmora“ svojim sadržajem ne sadrži vulgarnosti, orginalna je i atipična. Istinski smijeh od početka do kraja predstave obilježili su premijerno izvođenje ove monodrame u mjesecu maju. Sa prikazanim duhovitim sadržajem, maestralnom izvedbom bili su zadovoljni i selektori programa mnogih ljetnih kulturnih manifestacija koji su "Moru od odmora“ uvrstili u svoje programe kako u zemlji tako i u regionu.

Autor teksta i režiser je Esmir Salihović, kostimografiju i scenografiju potpisuje Elmedina Salihović, a grafički dizajn Majo Pavlović.

Ulaznice se mogu kupiti svakim radnim danom u Centru za kulturu "Sarajevo", te na dan izvođenja dva sata prije početka predstave. Dođite da se istinski nasmijete i pripremite za svoj godišnji odmor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: