|

"Moja Liza" u Sarajevu, izložba za sva čula

"Moja Liza" u Sarajevu, izložba za sva čula
13
Klix.ba
27.11.2012. u 09:00
0
komentara
13

dijeljenja
"Moja Liza" u Sarajevu, izložba za sva čula
Izložba Marka Šaravanje pod nazivom "Moja Liza" bit će otvorena u Galeriji BlackBOX u Sarajevu u četvrtak, 13. decembra, u 19 sati.
Marko Šaravanja je, još prije nego je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti, već godinama zapljuskivao mostarsku likovnu publiku svojom posebnošću na mnogobrojnim eventima i izložbama.

Njegove izložbe su doživljaji, to su susreti toliko oprečnih galaksija, svjetova, stvarnosti i nestvarnosti, performansi zaodjenuti sarkazmom, ali uz pregršt glamurozne blještavosti. Marko Šaravanja gleda na svijet oko sebe kao mjesto koje treba obogatiti, spasiti od sivila, učmalosti i predrasuda. Širi oko sebe virus pozitivnih proloma smijeha, ali iza svog tog teatralnog nastupa uvijek je duboka poruka, ostavljena promatraču i posjetitelju kao kartica u buketu cvijeća. Odlučivši s jednakim žarom počastiti svoj rodni grad, Sarajevo, ovim jedinstvenim izričajem i posebno osmišljenim otvorenjem, Marko donosi u Galeriju BlackBOX strastvene boje, emocije i energiju s toploga juga, koji je njegov sadašnji dom.

U svom pjesničkom izričaju, Marko se često kritički osvrće na subjektivnost i konzervativnost malih sredina te je upravo zbog toga, s posebnim veseljem pripremao izložbu višeznačnog naziva "Moja Liza" u varijanti za sarajevsku publiku.
Uz mnoštvo slatkiša, pregršt dobrih emocija, boja koje će vam otvoriti apetit, svjetova kojih se sjećate iz bajki, otvorenje izložbe "Moja Liza" bit će večer za pamćenje, večer u kojoj će te moći okusiti, liznuti, vidjeti i oslušnuti šarenilo pozitivnog haosa.

Izložba "Moja Liza" će biti otvorena do 20.12.2012.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.