|

"Moja fabrika" premijerno pred publikom u BNP Zenica

"Moja fabrika" premijerno pred publikom u BNP Zenica
0
F
FENA
15.2.2017. u 14:13
0
komentara
0

dijeljenja
"Moja fabrika" premijerno pred publikom u BNP Zenica Foto: FENA
Ansambl Bosanskog narodnog pozorišta Zenica sutra će se publici predstaviti premijernom izvedbom predstave "Moja fabrika" u režiji Selme Spahić.
Riječ je o predstavi kojom se obilježava 67. rođendan ovog pozorišta, a koja je zasnovana na fragmentima istoimene knjige autora Selvedina Avdića. Komad govori o specifičnom odnosu grada i njegove fabrike, radnika i radnica, njihovom nekadašnjem i današnjem životu, te odnosu grada Zenice i nekadašnje Željezare Zenica. Gradska sredina je rasla i razvijala se upravo zahvaljujući razvoju zeničke željezare.

Direktor BNP-a Hazim Begagić istaknuo je na konferenciji za medije da je ova pozorišna kuća ponosna na novi projekt, kojim će obilježiti i rođendan BNP-a. Naglašava da je rad na projektu trajao gotovo dvije godine, te da ih raduje interesovanje za predstavu.

"Predstava 'Moja fabrika' predstavlja kompleksniji umjetnički projekt, jer je vrlo interesantno dizajnirana. Bilo gdje se bude igrao gledaoci će moći prepoznati sebe u svojoj fabrici. Na prvi pogled lokalna tema, ali nebrojeno je mnogo gradova koji su imali sličnu sudbinu", istaknuo je.

U predstavi nastupa brojan ansambl od 15 glumaca s kojima je radio veliki produkcijski tim pod rediteljskom palicom Selme Spahić.

U okviru pretpremijenog nastupa ansambl predstave će večeras nastupiti za penzionere nekadašnje "Željezare Zenica", a nakon premijerne izvedbe reprizne su najavljene za 18. i 25. februar.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.