{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Moja bajka - grad, ulica i park": Konkurs za najbolji crtež, pjesmu i priču

F
18.8.2015. u 16:22
65
8
"Moja bajka - grad, ulica i park": Konkurs za najbolji crtež, pjesmu i priču
65
"Moja bajka - grad, ulica i park": Konkurs za najbolji crtež, pjesmu i priču
Savez udruženja osoba s cerebralnom paralizom FBiH raspisao je konkurs za najbolji dječiji crtež, pjesmu i priču o temi "Moja bajka - grad, ulica i park", koji će biti otvoren do 5. oktobra.
Iz Saveza udruženja osoba s cerebralnom paralizom FBiH navode da mogu sudjelovati učenici osnovnih i srednjih škola iz Bosne i Hercegovine i međunarodnih škola u BiH, a rezultati će biti objavljeni na web stranici Saveza i na facebook profilu.

U okviru glavne teme predložene su uže teme "Moja omiljena bajka", "Svijet mašte", "Mjesto, gdje je sve lijepo", "Sve boje duge", "Moj grad", "Omiljeno mjesto u mom gradu", "Park u mom mjestu", "Moja ulica", "Igre u mojoj ulici", "Igre u mom parku".

Predviđeno je šest prvih nagrada (tri u kategoriji osnovnih škola i tri u kategoriji srednjih škola) za najbolji crtež, najbolju pjesmu i najbolju priču.

Prve nagrade su knjiga "Naša vizija budućnosti - inkluzija osoba s cerebralnom paralizom i inaktivitetna osteoporoza", objavljivanje crteža, pjesme i priče u prvoj sljedećoj knjizi Saveza i na web stranici Saveza.

Planirano je i šest drugih nagrada (tri u kategoriji osnovnih škola i tri u kategoriji srednjih škola) za crtež, pjesmu i priču. Druge nagrade su objavljivanje crteža, pjesme i priče u prvoj sljedećoj knjizi Saveza i na web stranici Saveza.

Bit će dodijeljeno i šest trećih nagrada (tri u kategoriji osnovnih škola i tri u kategoriji srednjih škola) za crtež, pjesmu i priču. Treća nagrada je objavljivanje crteža, pjesme i priče na web stranici Saveza.

Konkurs je raspisan povodom obilježavanja Dana osoba s cerebralnom paralizom FBiH (17. oktobra), četvrte godišnjice Saveza udruženja osoba s cerebralnom paralizom FBiH (Savez) i Dječije nedjelje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: