{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Modul Memorije od 6. aprila do 9. maja

F
15.2.2012. u 10:55
0
0
Modul Memorije od 6. aprila do 9. maja
0
Modul Memorije od 6. aprila do 9. maja
Kulturološki projekt Internacionalnog teatarskog festivala MESS Modul Memorije bit će održan od 6. aprila do 9. maja i na taj način obilježiti 20 godina od početka opsade Sarajeva, najavljeno je danas u saopćenju MESS-a.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Nastao s ciljem da očuva sjećanja na tragičnu prošlost, ali i kroz umjetnost prepozna sve vrijednosti koje je upravo taj period proizveo, Modul Memorije će publici predstaviti brojne izložbe, predstave i filmove.

U okviru Modula Memorije 2012., Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. i Arma Tanović-Branković, glumica i umjetnica, pripremaju izložbu predmeta djece poginule u periodu 1992.-1996., te im je za ovaj projekt potrebna i pomoć građana.

Želja organizatora je da kroz predmete (crteže, dnevnike, odjeću, igračke) održe sjećanje na nastradale mališane te odaju počast ovim nedužnim žrtvama agresije na Sarajevo i BiH.

Tanović-Branković je pozvala sve roditelje koji na ovaj način žele oživjeti i od zaborava sačuvati uspomenu na svoje mališane da njihove predmete dostave u prostorije Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. u ulici Halida Nazečića 4, u objektu Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava u Sarajevu (kompleks Opće bolnice Dr. Abdulah Nakaš) od devet do 13 sati.

"Iskreno se nadamo da će Sarajlije i Sarajke prepoznati iskrenu namjeru da ovom izložbom, udruženim snagama, damo priliku javnosti da se upozna s našim najmlađim stradalnicima, te na taj način sačuvamo od zaborava uspomenu na njih", zaključila je Tanović-Branković.

Izložba bi bila upriličena u prostoru Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) 8. maja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: