MESS-ov projekt
0

"Modul Memorije" donosi više od 15 filmova i četiri predstave

FENA
Petnaesto izdanje kulturološkog projekta Internacionalnog teatarskog festival MESS pod nazivom "Modul Memorije 2011." bit će održano od 4. aprila do 9. maja u Sarajevu.

"Modul memorije" ponudit će više od 15 filmova te četiri predstave, dok će sarajevskoj publici pored zanimljivih instalacija i izložbi fotografija biti predstavljena i retrospektiva plakata Modul Memorije 1996.-2011., saopćeno je iz Press službe Festivala MESS.

"Od Dana oslobođenja Sarajeva, kojim se ujedno obilježava i početak agresije na BiH, do Dana pobjede nad fašizmom zapravo se zatvara jedan historijski krug što je značajno odredio umjetnost koja je nastajala i i dalje nastaje na ovom podneblju", kazao je izvršni producent Festivala MESS i koordinator projekta "Modul Memorije" Nihad Kreševljaković.

On je najavio da MESS kombinirajući bh. i iskustva drugih kultura u konfliktu koje nam nude svoju umjetnost, ovim izdanjem "Modula Memorije" želi podsjetiti na jednaku važnost umjetnosti, ali i sjećanja.

"Želja nam je da kombinacija ova dva pojma u programima "Modula Memorije" motivira na promišljanje i suosjećanje među ljudima, te da umjetnosti damo priliku da izvuče ono najbolje iz nas", istaknuo je Kreševljaković.

Detaljan program "Modula Memorije" bit će predstavljen na prvoj zvaničnoj konferenciji za medije u petak, 1. aprila.