{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Modna revija Aide Korman na Sedmici mode u Beogradu

S
19.10.2004. u 07:41
0
0
Modna revija Aide Korman na Sedmici mode u Beogradu
0
Modna revija Aide Korman na Sedmici mode u Beogradu
Modna revija Aide Korman na Sedmici mode u Beogradu odrzaće se u četvrtak 21.10. 2004. u 21.30 u Sava centru.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Aida Korman predstaviće se beogradskoj publici svojom posljednjom kolekcijom Ad Modum Bosniesem ili Na bosanski način. Po prvi put nakon julske prezentacije na Sedmici visoke mode u Rimu, prikazivanje ove kolekcije odigraće se u okviru regionalne kampanje borbe protiv trgovine ljudima. Medijski pokrovitelj ove kampanje je MTV.


Kolekcija Ad Modum Bosniesem crpi inspiraciju iz srednjevjekovne bosanske države i posvećena je posljednjoj bosanskoj kraljici Katarini koja je zivjela u Rimu do svoje smrti 1478.

Danas u dijelu Bosne gdje zivjela kraljica postoji tehnika veza koja nosi njeno ime. Kolekcija Ad Modum Bosniesem Aide Korman je plod detaljnog istraživanja i posjete najzabačenijim krajevima Bosne i Hercegovine. Vez je ručno rađen.


Posebna pažnja posvećena je modnim detaljima u bakru, drvetu, metalu, ističu se forme šešira i ornamenata, materijal je bez. Ad Modum Bosniesem je pokušaj i želja da se očuvaju prastari običaji, korijeni kraljevskog grada, motivi sa tetovaža žena, starica koje prekrivaju kosu sa crnim maramama skromno vezenim...


Boje kolekcije Ad Modum Bosniesem su prirodne: svijetle drveta ili sirovog pamuka, smeđe stare kože, crnog ovčijeg krzna.

Cijela kolekcija se pozabavila životnom pričom kraljice Katarine - bogatstvom kultura, konfesija i običaja naroda Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: