{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Modna revija Aide Korman na Sedmici mode u Beogradu

S
Sarajevo-X
19.10.2004. u 07:41
0
0
Modna revija Aide Korman na Sedmici mode u Beogradu
0
Modna revija Aide Korman na Sedmici mode u Beogradu
Modna revija Aide Korman na Sedmici mode u Beogradu odrzaće se u četvrtak 21.10. 2004. u 21.30 u Sava centru.
Aida Korman predstaviće se beogradskoj publici svojom posljednjom kolekcijom Ad Modum Bosniesem ili Na bosanski način. Po prvi put nakon julske prezentacije na Sedmici visoke mode u Rimu, prikazivanje ove kolekcije odigraće se u okviru regionalne kampanje borbe protiv trgovine ljudima. Medijski pokrovitelj ove kampanje je MTV.


Kolekcija Ad Modum Bosniesem crpi inspiraciju iz srednjevjekovne bosanske države i posvećena je posljednjoj bosanskoj kraljici Katarini koja je zivjela u Rimu do svoje smrti 1478.

Danas u dijelu Bosne gdje zivjela kraljica postoji tehnika veza koja nosi njeno ime. Kolekcija Ad Modum Bosniesem Aide Korman je plod detaljnog istraživanja i posjete najzabačenijim krajevima Bosne i Hercegovine. Vez je ručno rađen.


Posebna pažnja posvećena je modnim detaljima u bakru, drvetu, metalu, ističu se forme šešira i ornamenata, materijal je bez. Ad Modum Bosniesem je pokušaj i želja da se očuvaju prastari običaji, korijeni kraljevskog grada, motivi sa tetovaža žena, starica koje prekrivaju kosu sa crnim maramama skromno vezenim...


Boje kolekcije Ad Modum Bosniesem su prirodne: svijetle drveta ili sirovog pamuka, smeđe stare kože, crnog ovčijeg krzna.

Cijela kolekcija se pozabavila životnom pričom kraljice Katarine - bogatstvom kultura, konfesija i običaja naroda Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: