{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mnogobrojne kolege i prijatelji se oprostili od Milene Dravić

Klix.ba
19.10.2018. u 15:50
61
9
Mnogobrojne kolege i prijatelji se oprostili od Milene Dravić
61
Mnogobrojne kolege i prijatelji se oprostili od Milene Dravić
RAS Srbija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na komemoraciji preminule glumice Milene Dravić u prvim redovima mogle su se vidjeti njene mnogobrojne kolege. Kako navodi beogradski Blic, prisustvovali su Gordan Kičić, Rade Šerbedžija, Seka Sabljić, Anica Dobra, Dragan Bjelogrić i mnogi drugi.
"Rekla sam da nećeš ti nigdje otići, ali trebalo je da te poslušam", započela je priču Anica Dobra, prisjećajući se momenta kad joj je Milena htjela dati fotografije na kojima su njih dvije zajedno.

"Dosta toga imam da ti kažem, ali nisam stigla. Već si otputovala. Volim te, Milena, jedna jedina Milena", završila je, ne sakrivajući suze na sceni Zvezdara teatra.

Dramski pisac i scenarist Dušan Kovačević se također obratio prisutnima.

"Ako ste rođeni sa velikim darom za glumu i velikom ljepotom, ime vam je Milena Dravić. Nije bilo ljepšeg i dostojanstvenijeg para od nje i Dragana. Dvije i pol godine nakon njihovog rastanka sastat će se ponovo na mjestu koje postoji za najveće ljubavi kakva je bila njihova. Danas imamo snage samo za dvije riječi: Zbogom Milena!"

Među prisutnima je bio i poznati glumac i umjetnik Rade Šerbedžija, koji nije mogao sakriti suze.

"Ostaje nam samo da se ponosimo koliko je hrabra bila i što je bila naša. Što je prešla granicu, ali nije otišla. Što je bila lijepa, iskrena i draga. Lijepa i hrabra do posljednjeg daha. Hrabra jer se borila sa strašnim bitkama za Draganovim životom, pa onda za svojim. Obje bitke je izgubila. Sigurna sam da njena duša ide ka nekom svitanju. Bila je dobar prijatelj, iskrena, draga, lijepa. Sa mnogo ljubavi i poštovanja i tuge ja samo mogu sada da kažem zbogom Milena, za sad" rekla je glumica Seka Sabljić.

Milena Dravić umrla je 14. oktobra u 79. godini nakon duge i teške bolesti, sa kojom se borila još od smrti supruga Dragana Nikolića. U Zvezdara teatru je igrala 28 godina, te je na istom tom mjestu održana i komemoracija u njenu čast.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: