{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladi bh. virtouz na harmonici Balša Kajević osvojio prestižnu nagradu u Grazu

Piše: E. A./Klix.ba
10.12.2017. u 21:55
130
12
Mladi bh. virtouz na harmonici Balša Kajević osvojio prestižnu nagradu u Grazu
130
Mladi bh. virtouz na harmonici Balša Kajević osvojio prestižnu nagradu u Grazu
Balša Kajević, četrnaestogodišnji virtuoz na harmonici, nedavno je kao učenik OMŠ "Avdo Smailović" osvojio prestižnu nagradu na Internacionalnom takmičenju u Grazu.
Ovaj mladić rođen je u Pljevljima, živi u Čajniču gdje pohađa osnovnu školu, a zbog ljubavi prema harmonici Balša uporedo pohađa i Muzičku školu u Goraždu. Njegov talenat i trud su izuzetni, a dokaz za to je i osvojena nagrada u prijestolnici evropske kulture. Sa III Internacionalnog muzičkog festivala "Akkoordeonfest" koji je održan u Grazu u Austriji Balša se u goraždansku muzičku školu vratio sa priznanjem za osvojeno drugo mjesto.

"Ovo je prestižno takmičenje i bilo je dosta izuzetno kvalitetnih učenika, takmičara i bilo je teško osvojiti drugo mjesto. Za mene u svakom slučaju visoko drugo mjesto. Ovo mi priznanje znači mnogo za upis u srednju Muzičku školu, a ukupni utisci iz Graza su fantastični", kaže Balša.

Veliku podršku Balši je pružio njegov mentor Nikola Malešević, nastavnik haromonike iz Valjeva kojem je zaposlenje u Muzičkoj školi u Goraždu prvi posao.

"Meni kao nastavniku ova nagrada znači mnogo jer sam početnik, tek godinu dana sam u ovom poslu, tek sam odradio pripravnički. Balša je jedan od uspješnih učenika, učenik koji mnogo vježba, koji se trudi, radi, koji je ambiciozan. Osvojio je tri prve nagrade do sada, a za nas je privilegija učešće na Internacionalnom festivalu. Konkurencija je bila jaka, ali smo se izborili za rezultat i prezadovoljni smo uspjehom", kaže Malešević, nastavnik harmonike u OMŠ "Avdo Smailović" koji je sa Balšom putovao u Graz.

Balša ističe da je ljubav prema harmonici zapravo zasluga njegovog oca te kaže kako se sprema za narednu nagradu koju će pokušati osvojiti na takmičenju u Bijeljini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: