{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mlada pijanistica Ena Stevanović 27. aprila pred sarajevskom publikom

F
23.4.2011. u 10:50
0
4
Mlada pijanistica Ena Stevanović 27. aprila pred sarajevskom publikom
0
Mlada pijanistica Ena Stevanović 27. aprila pred sarajevskom publikom
Ena Stevanović
Talentirana mlada pijanistica Ena Stevanović predstavit će se sarajevskoj publici u srijedu, 27. aprila klavirskim recitalom koji će izvesti u Bošnjačkom institutu.
Na programu će biti djela J.S. Bacha, W.A. Mozarta, R. Shumanna i M. Ravela.

Koncert organiziraju Bošnjački institut i JU "Sarajevo art".

Ena Stevanović je rođena 1985. godine u Sarajevu, gdje je počela muzičko obrazovanje. Završila je Drugu gimnaziju i Srednju muzičku školu u klasi prof. Vere Verbič. Godine 2009. je diplomirala klavir na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Rubena Dalibaltayana, iste godine kada osvaja treće mjesto na Međunarodnom takmičenju International Art Forum u Hrvatskoj.

Dobitnica je stipendije "Višegrad" za studente umjetnosti u istočnoj Evropi. Dobitnica je stipendije CEEPUS, te odlazi na razmjenu u Češku Republiku, najprije na Janačkovu akademiju u Brnu, gdje je studirala u klasi prof. Alice Rajnochove, a potom na Muzičku akademiju u Pragu, gdje upisuje magistarski studij klavira u klasi renomiranog prof. Mariana Lapšanskog, pijaniste i direktora Slovačke filharmonije.

Trenutno završava drugu godinu magistarskog studija i radi kao profesorica klavira u International School of Music and Fine Arts (ISMFA) u Pragu, saopćeno je iz JU "Sarajevo art".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: