Kultura
133

Mjuzikl "Promjena": Možda je ovo jedina promjena koju ćete gledati nakon izbora

Klix.ba
Ekipa mjuzikla "Promjena" je pozvala publiku da 24.oktobra izađe na predstavu. "Svako radi svoje. Političari pozivaju da se izađe na izbore, a mi ćemo da pozovemo glasače da izađi na predstavu. Ono što možemo obećati građanima nakon što nama daju svoje pare da neće biti nezadovoljni kao poslije davanja para političarima“, izjavio je reditelj predstave Admir Crvčanin.

Cijena karte za mjuzikl iznosi 15 KM dok će limitirani broj karata od 10 KM biti namijenjen studentima i srednjoškolcima.

"Nama taj novac koji će izdvojiti za kartu konkretno treba da isplatimo honorare svim tim mladim glumcima i plesačima za koje država svakako neće uraditi ništa da ih zaposli. Ono šta možemo biračima obećati onda je to da ćemo pošteno isplatiti honorare“, istakla je producentica predstave Amira Kudumović.

Na sceni će se naći 27 učesnika i to devet glumaca, 14 plesača, DJ i tročlani bend. Organizatori ističu da će ovdje građani barem vidjeti za šta su dali pare dok u politici često to nije slučaj.

U svojim predizbornim nastupima političari su sve i svašta obećali samo su kulturu zaboravili da pomenu. Zato ove godine kultura ima poruku za birače: "Ovo vam je možda jedina šansa da vidite 'promjenu' nakon izbora. S toga, ne propustite!", poručili su.

Ukoliko želite rezervisati kartu to možete uraditi putem fan pagea Sarajevskog ratnog teatra slanjem poruke u inbox ili nazvati na 060 312 7951.

Također karte možete kupiti na svim bolje opremljenim prodajnim mjestima ili na blagajni BKC-a petnest dana prije igranja predstave.