|

Mjuzikl kabare "BH Broadway – Moja pjesma" u pozorištima širom BiH

Mjuzikl kabare "BH Broadway – Moja pjesma" u pozorištima širom BiH
66
E. Lj.
11.9.2019. u 14:40
0
komentara
66

dijeljenja
Mjuzikl kabare "BH Broadway – Moja pjesma" u pozorištima širom BiH
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH i tim američkih umjetnika okupili su mlade, izuzetno talentirane umjetnike iz BiH i Srbije, koji su naporno radili na produkciji i postavci kabarea "BH Broadway – Moja pjesma".
"Radeći sa svojim američkim kolegama ovi mladi umjetnici odabrali su pjesme iz poznatih brodvejskih mjuzikla i kroz njih, u svojevrsnoj intimnoj ispovijesti, publici će ispričati svoje vlastite priče. Ne propustite priliku da kroz kabare 'BHBroadway – Moja pjesma' uživate u bh. umjetničkoj perspektivi jedne tipično američke umjetničke forme kao što je brodvejski mjuzikl", saopćeno je.

Premijera predstave bit će održana u Kamernom teatru 55 u Sarajevu 12. septembra, a nakon toga i u Prijedoru, Mostaru i Trebinju.

Uloge u kabaereu "BH Broadway – Moja pjesma" ostvarili su Sanjin Arnautović, Nemanja Bajić, Nedim Džinović, Šejla Grgić, Tijana Jovanović, Srđan Knjeginjić, Marko Mirković, Aida Mušanović-Arsić, Sofija Ristić, Ana-Marija Tomić, Marko Vujević i Nikolina Vujić.

Umjetnički tim čine Aaron Thielen, umjetnički direktor u Marriott teatru u Čikagu i Ryan T. Nelson, predavač Muzičkog teatra na Školi za komunikacije Northwestern univerziteta i muzički direktor na Northwesternovom Virginia Wadsworth Wirtz centru za scenske umjetnosti.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.