|

Mjuzikl "Cabaret" na daskama kluba Cinemas Sloga

Mjuzikl "Cabaret" na daskama kluba Cinemas Sloga
67
Klix.ba
24.11.2014. u 16:02
17
komentara
67

dijeljenja
Mjuzikl "Cabaret" na daskama kluba Cinemas Sloga
Nakon rasprodate premijere 28. septembra, mjuzikl koji je osvježio sarajevsku teatarsku ponudu se ponovo vraća na daske kluba Cinemas Sloga.
Baziran na čuvenom mjuziklu iz 1966. godine, "Cabaret" koji je zauvijek obilježio taj žanr, a i sam Broadway, te u svojoj kasnijoj filmskoj verziji osvojio osam Oscara, "Cabaret 2014" je suvremena dramatizacija teksta koji se orginalno dešava u Berlinu prije početka Drugog svjetskog rata u vrijeme Weimarske republike i uzdizanja nacista.

Pisac Brian stiže u Berlin kako započeo pisanje romana svog života. Ali za to neće imati vremena; sreće Sally, pjevačicu i zabavljačicu u noćnom The Kit kat klubu. U igri zavođenja i ljubomore javlja se među njima ljubav ali brzo upadaju u ljubavni trougao sa grofom Lotarom. Oko njih su sve agesivniji nacisti koje žele da preuzmu kontrolu nad gradom....

U produkciji više nezavisnih udruženja i grupa umjetnika, a pod rediteljskom palicom Jasmina Durakovića "Cabaret 2014", postavit će mladi glumci i glumice, plesači i balerine te muzičari okupljeni u orkestar koji vodi Nenad Tošić.

Ulogu Sally Bowles je dobila je mlada historičarka umjetnosti i pjevačica Amina Hamzić, dok velike i značajne uloge u ovome komadu igraju: Emir Krivalić, Jasmin Bašić, Edhem Husić, Vanesa Glodjo, Armin Omerović, Staša Dukić, Zlatan Školjić, Selma Šrbo Arnautalić...

Ekipu predstave čine: Jasmin Duraković (režija i adaptacija teksta), Nadža Pušilo (produkcija i koreografija), Nenad Tešić (muzika i aranžman), iMTM (vokalni trener), Alma Aganspahić (korepetitor), Lana Lončarević (kostimografija) i Osman Arslanagić (scenografija).
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...