{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mjuzikl "Annie" otvara 3. Festival dječije umjetnosti

Klix.ba
27.3.2017. u 13:22
86
0
Mjuzikl "Annie" otvara 3. Festival dječije umjetnosti
86
Popularni mjuzikl "Annie", u kojem prvi put u BiH profesionalne uloge ostvaruju djeca uzrasta od 3 do 14 godina, 3. maja će u Narodnom pozorištu Sarajevo otvoriti Festival dječije umjetnosti, internacionalni umjetnički festival koji za cilj ima afirmaciju knjige, muzike i pozorišne umjetnosti za djecu i mlade.
Peta izvedba mjuzikla nastalog u produkciji Instituta za teatar, muziku i multimediju (iMTM), uz podršku agencije McCann Sarajevo i Narodnog pozorišta, okupit će 70 aktera na sceni među kojima će biti i 16 novih polaznika iMTM-a, koji su se za ovaj, njihov premijerni nastup, uvježbavali od septembra prošle godine. Novitet u postavci je i da će glavnu žensku ulogu, Miss Hannigan, tumačiti glumica Irma Alimanovic Alihodžić.

"Velika nam je čast što će upravo "Annie" otvoriti ovogodišnji Festival dječije umjetnosti (FEDU) koji slovi kao izuzetno značajan umjetnički festival za populaciju od 6 do 14 godina u našem regionu. U okviru festivala prikazuju se najbolje dječije predstave a nudi i zanimljiv koncept takmičarskog programa u oblastima teatar, muzika i književnost. Kao i za sve ranije izvedbe, i ovoga puta za "Annie" vlada veliko interesovanje te su karte već puštene u direktnu prodaju", kazala je direktorica iMTM-a Alma Ferović Fazlić.

"Annie" nastavlja i uspješnu, prijateljsku saradnju sa Centrom za djecu bez roditeljskog staranja "Duga" iz Kulen Vakufa na osnovu koje će i ovaj put u foajeu Narodnog pozorišta biti upriličena prodaja slikovnice "Bajka o mjesecu" čiji je izdavač Fondacija Centra, a sav prikupljeni novac bit će usmjeren štićenicima.

Nakon otvorenja Festivala, ostali teatarski, književni, muzički i likovni program do 7. maja bit će realiziran u Pozorištu mladih i sali Općine Stari Grad. Svi ostali sadržaji su besplatni a podržani su od Općine Stari Grad, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i prijatelja FEDU-a, saopćili su organizatori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: