{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mjesec talijanske kulture u BiH: Smotra muzike, filma, stripa...

28.10.2014. u 16:17
16
6
Mjesec talijanske kulture u BiH: Smotra muzike, filma, stripa...
16
Mjesec talijanske kulture u BiH: Smotra muzike, filma, stripa...
Sa više od 100 članova, muzičara i solista "Teatro Verdi" iz Trsta otvorit će u Sarajevu drugi po redu mjesec italijanske kulture u našoj zemlji.
"Želimo zaključiti semestar predsjedavanja Evropskom unijom cijelim mjesecom muzike, literature, stripova, fotografija, umjetnosti, između glavnog grada i Banje Luke, vodeći dijalog univerzalnim jezikom italijanske kulture", poručio je ambasador Italije Ruggero Corrias na konferenciji za medije najavljujući ovaj događaj.

Ovu smotru muzike, filma, stripa, fotografije i književnosti, predstavio je jučer ambasador Corrias ministru za kulturu Sarajeva Ivici Šariću, u okviru aktivnosti "italijanskog predsjedavanja EU-om" u Bosni i Hercegovini.

Ova manifestacija će "pokriti" cijeli mjesec novembar, uključujući i XIV Sedmicu italijanskog jezika u svijetu, koju ove godine otvara koncert Opernog teatra “Giuseppe Verdi” iz Trsta.

Prestižan tršćanski teatar, sa 100 muzičara i četiri solista i uz dirigentsku palicu maestra Gelmettija izvest će Rossinijevu "Stabat Mater" 10. novembra u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Za više informacija o programu, možete konsultirati internet stranicu ambasade www.ambsarajevo.esteri.it i Facebook profil "Italijanska kultura u Bosni i Hercegovini". Na sve događaje ulaz je slobodan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: