{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mirjani Karanović nagrada za unapređenje ljudskih prava

F
10.12.2009. u 11:36
0
0
Mirjani Karanović nagrada za unapređenje ljudskih prava
0
Mirjani Karanović nagrada za unapređenje ljudskih prava
Mirjana Karanović (Foto: A. Panjeta)
Nagrada "Konstantin Obradović" za unapređenje kulture ljudskih prava za 2009. godinu dodijeljena je glumici Mirjani Karanović, saopćio je Beogradski centar za ljudska prava.
Naglašavajući da je odluka o dodjeli nagrade poznatoj pozorišnoj i filmskoj gumici i pedagogici donesena jednoglasno, žiri je u obrazloženju naveo da je Mirjana Karanović doprinosila podizanju kulture ljudskih prava u Srbiji i regionu.

"Ona je to činila tako što je na ubjedljiv i emotivan način tumačila likove žena koje su ljudska mržnja i ravnodušnost teško oštetile, i kao građanka koja se nije ustručavala da izađe iz svoje profesije i da se javnom riječju založi za poboljšanje društva u kome živi", naveo je žiri.

Odvažan stav nije je "poštedio teških, niskih i odvratnih napada, koje je ona hrabro podnosila i još hrabrije se s njima obračunavala", naglasio je žiri koji je radio u sastavu: Filip David, Vojin Dimitrijević i Vesna Pešić.

Nagrada "Konstantin Obradović" ustanovljena je 2000., a prvi dobitnik je bio karikaturist Predrag Koraksić Koraks. Ovim priznanjem Beogradski centar obilježava uspomenu na osnivača Konstantina Obradovića, jednog od vodećih stručnjaka za međunarodno humanitarno pravo i aktivnog borca za ljudska prava, koji je umro 10. marta 2000. godine.

Nagrada Mirjani Karanović bit će uručena na svečanosti 12. decembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: