{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Miri Banjac plaketa Banje Luke i srebrnjak sa likom Petra Kočića

18.9.2012. u 21:46
6
11
Miri Banjac plaketa Banje Luke i srebrnjak sa likom Petra Kočića
6
U Narodnom pozorištu RS u Banjoj Luci večeras je održano “Veče sa Mirom Banjac”, tokom koje je legendarna srbijanska glumica, koja je svoju slavu sticala na prostoru bivše Jugoslavije, u gradu na Vrbasu obilježila 60 godina svog umjetničkog rada.
Tom prilikom, predsjednik Skupštine grada Banja Luka Slobodan Gavranović glumici je uručio plaketu grada u srebrnjak s likom Petra Kočića.

Povodom jubileja, opus brojnih uloga Mire Banjac predstavili su profesor banjalučke Akademije dramskih umjetnosti Luka Kecman, teatrolog Predrag Lazarević i direktor Pozorišnog muzeja Vojvodine Zoran Maksimović.

Uručenju nagrade je prethodilo otvaranje izložbe fotografija “Lica Mire Banjac”, koja je upriličena u holu Narodnog pozorišta RS, gdje su predstavljeni najkarakterističniji likovi koje je odigrala u pozorištu, na filmu i u televizijskim serijama.

Vidno zadovoljna prijemom publike u Banjoj Luci, Mira Banjac je istakla kako joj je za svih šes decenija rada najveća podrška stizala upravo od onih koji su je nagrađivali aplauzima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: