Obilježila 60 godina rada
6

Miri Banjac plaketa Banje Luke i srebrnjak sa likom Petra Kočića

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
U Narodnom pozorištu RS u Banjoj Luci večeras je održano “Veče sa Mirom Banjac”, tokom koje je legendarna srbijanska glumica, koja je svoju slavu sticala na prostoru bivše Jugoslavije, u gradu na Vrbasu obilježila 60 godina svog umjetničkog rada.

Tom prilikom, predsjednik Skupštine grada Banja Luka Slobodan Gavranović glumici je uručio plaketu grada u srebrnjak s likom Petra Kočića.

Povodom jubileja, opus brojnih uloga Mire Banjac predstavili su profesor banjalučke Akademije dramskih umjetnosti Luka Kecman, teatrolog Predrag Lazarević i direktor Pozorišnog muzeja Vojvodine Zoran Maksimović.

Uručenju nagrade je prethodilo otvaranje izložbe fotografija “Lica Mire Banjac”, koja je upriličena u holu Narodnog pozorišta RS, gdje su predstavljeni najkarakterističniji likovi koje je odigrala u pozorištu, na filmu i u televizijskim serijama.

Vidno zadovoljna prijemom publike u Banjoj Luci, Mira Banjac je istakla kako joj je za svih šes decenija rada najveća podrška stizala upravo od onih koji su je nagrađivali aplauzima.