{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministri kulture potvrđuju podršku projektu Ars Aevi

F
FENA
20.5.2015. u 22:27
154
12
Ministri kulture potvrđuju podršku projektu Ars Aevi
154
Ministri kulture potvrđuju podršku projektu Ars Aevi
Ambasador Italije u BiH Ruggero Corrias, nakon što je danas posjetio Kolekciju savremene umjetnosti Ars Aevi zajedno s ministrima kulture i sporta FBiH i Kantona Sarajevo, Zorom Dujmović i Samerom Rešidatom, izjavio je da su oni posjetom Ars Aeviju dokazali da cijene vrijednosti tog projekta i da žele podržavati njegov razvoj.
Dodao je da Italija računa na kontinuitet u njihovom zalaganju jer je Ars Aevi važan simbol multikulturnog identiteta Sarajeva i njegove uloge evropske i balkanske prijestolnice kulture.

Dujmović i Rešidat su osnivaču Ars Aevija Enveru Hadžiomerspahiću potvrdili političku volju za nastavak pružanja podrške razvoju projekta u svjetlu izgradnje muzeja koji je projektovao Renzo Piano.

Ministri kulture i sporta Federacije BiH i Kantona Sarajevo i gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, koji je bio spriječen da učestvuje na današnjem sastanku, potpisali su 30. januara 2014. Sporazum o refinansiranju Ars Aevija.

Spomenuti sporazum potpisan je pod pokroviteljstvom Ambasade Italije u Sarajevu i omogućava da kolekcija bude otvorena za javnost, saopćeno je iz Ambasade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: