Kultura
0

Ministar Mašić čestitao Naomi i poželio da ponovo zadivi svijet

FENA
Damir Mašić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Damir Mašić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić uputio je čestitku pijanistici Naomi Druškić, učenici Srednje muzičke škole u Sarajevu, koja je briljirala na Međunarodnom takmičenju American Protégé u Carnegie Hallu i drugi put osvojila zlato, kao i prestižno priznanje za najboljeg izvođača i dostignuća u području muzičke izvedbe.

"Sve nas je obradovao još jedan u nizu uspjeha mlade bh. pijanistice, koja je i do sada ostvarivala zapažene nastupe u Kini, Singapuru, Kuala Lumpuru, Washingtonu, New Yorku, Beču, Piacenzi, Friedrichshafenu... Osvajanjem ove, kao i brojnih drugih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, mlada Naomi pokazala je ne samo svoj talent, predani rad i zalaganje, nego i svoju inicijativu u izgradnji bolje i prosperitetnije budućnosti našeg društva", istakao je Mašić u svojoj čestitki.

On je dodao da su njen uspjeh, kao i uspjesi ostalih učenika, uvjerljiva potvrda da obrazovanje uistinu mora biti tretirano kao najisplativija investicija u budućnost, te da će Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke nastaviti podržavati Naomi i sve druge mlade kreativce koji daju nemjerljiv doprinos promociji bosanskohercegovačkog znanja i kulture u zemlji i svijetu.

Također, najavio je da će i ove godine svim telentovanim i uspješnim mladim ljudima, koji osvoje jedno od prva tri mjesta na federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima u znanju, biti uručena priznanja i novčane nagrade na manifestaciji "Znanjem u budućnost".

Ministar Mašić je poželio mladoj pijanistici Naomi Druškić uspješan nastup na predstojećem takmičenju za titulu najboljeg pijaniste u kategoriji do 18 godina koje će biti održano 15. juna u Washingtonu, uz uvjerenje da će svojim talentom i muzičkom izvedbom i ovaj put zadiviti svijet, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.