Kultura
2

Mini koncert "švicarskih rogova" u Mostaru

Klix.ba
Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini poziva na mini-koncert "švicarskih rogova" Swiss Alphorn Trio koji će povodom proslave švicarskog nacionalnog praznika nastupiti 4. augusta 2014. godine u 19:30 sati u Mostaru ispred Hamama u Starom Gradu.

Duvački trio švicarskih rogova Swiss Alphorn Trio čine mladi muzičari sa klasičnom muzičkom naobrazbom. Jan Müller, Dominik Ziörjen i Severin Zoll znaju kako začarati svaku publiku zvucima iz ovog tradicionalnog švicarskog muzičkog instrumenta.

Pod motom "Zajedno možemo bolje" uz švicarske rogove nastupit će i Gradska limena glazba/muzika iz Stoca. Ovaj orkestar je osnovan još 1931. godine i etabliran je kao apolitična, multietnička, dobrovoljna organizacija koja okuplja sve generacije, sve socijalne grupe i univerzalnim jezikom nota povezuje ljude.

Pored nastupa ispred mostarskog Hamama Alphorn Trio i Gradska limena glazba/muzika iz Stoca će imati zajednički nastup u Omladinskom centru Abrašević, s početkom u 21:00 sat. Ulaz na oba nastupa je slobodan.