{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mini koncert "švicarskih rogova" u Mostaru

1.8.2014. u 10:22
2
2
Mini koncert "švicarskih rogova" u Mostaru
2
Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini poziva na mini-koncert "švicarskih rogova" Swiss Alphorn Trio koji će povodom proslave švicarskog nacionalnog praznika nastupiti 4. augusta 2014. godine u 19:30 sati u Mostaru ispred Hamama u Starom Gradu.


Duvački trio švicarskih rogova Swiss Alphorn Trio čine mladi muzičari sa klasičnom muzičkom naobrazbom. Jan Müller, Dominik Ziörjen i Severin Zoll znaju kako začarati svaku publiku zvucima iz ovog tradicionalnog švicarskog muzičkog instrumenta.

Pod motom "Zajedno možemo bolje" uz švicarske rogove nastupit će i Gradska limena glazba/muzika iz Stoca. Ovaj orkestar je osnovan još 1931. godine i etabliran je kao apolitična, multietnička, dobrovoljna organizacija koja okuplja sve generacije, sve socijalne grupe i univerzalnim jezikom nota povezuje ljude.Pored nastupa ispred mostarskog Hamama Alphorn Trio i Gradska limena glazba/muzika iz Stoca će imati zajednički nastup u Omladinskom centru Abrašević, s početkom u 21:00 sat. Ulaz na oba nastupa je slobodan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: