{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Mila sa Marsa" u takmičarskoj selekciji prestižnih svjetskih festivala

S
Sarajevo-X
17.8.2004. u 22:42
0
0
"Mila sa Marsa" u takmičarskoj selekciji prestižnih svjetskih festivala
0
"Mila sa Marsa" u takmičarskoj selekciji prestižnih svjetskih festivala
Film prvijenac bugarske rediteljke Zornitse Sophie “Mila sa Marsa” (Mila ot Mars), koji je u takmičarskoj selekciji regionalnog programa 10. Sarajevo Film Festivala, odabran je za programe nekoliko prestižnih filmskih festivala širom svijeta.
Prije svega tu je prestižni 52. Međunarodni filmski festival Mannheim-Heidelberg (Njemačka) na kojem je Zornitsin film dospio u glavni takmičarski program. Festival se održava u novembru ove godine i predstaviće 86 filmova u 8 kategorija. "Mila sa Marsa" je također u “World Cinema” selekciji jednog od najvećih Azijskih filmskih festivala Pusan (Južna Korea) na koji je, zbog ogromnog interesa i veličine festivala, veoma teško doći. Kao treći, ali ne manje važan uspjeh je odabir Zornitsinog prvijenca u takmičarsku “New Directors” (Novi režiseri) selekciju Varšavskog filmskog festivala (Poljska).

Na 10. Sarajevo Film Festivalu, "Mila sa Marsa", čija svjetska premijera će se desiti u Narodnom pozorištu, 24. augusta 2004.god u 19:30, je u borbi za prestižne nagrade u sklopu takmičarskog dijela glavnog, Regionalnog programa zajedno sa 8 drugih izvanrednih filmskih ostvarenja iz regiona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: