"Skroz Urbana" priča
175

Mikser House 8. septembra svečano otvara vrata "Kuće za sve naše ljude"

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Mikser House, koji se nalazi u industrijskoj zoni sarajevskog naselja Pofalići, odnosno kompleksu Vaso Miskin Crni, svoja vrata za sve posjetioce otvara 8. septembra. Čelni ljudi ovog popularnog kulturnog okupljališta ističu da jedva čekaju podijeliti s građanima svoj dosanjani san - "Kuću za sve naše ljude".

U petak, 8. septembra, Mikserovci će u 18 sati s prijateljima iz Međunarodnog komiteta Crvenog krsta otvoriti galeriju Frederic Maurice. Nakon jednosatne svečanosti slijedi otvaranje Balkan Design Shopa, nakon čega će gosti od 20 sati u "event spaceu" imati priliku da uživaju u koncertu Dječije filharmonije sastavljene od divnih mladih muzičara iz Zagreba, Beograda, Skoplja i Sarajeva na čelu s dirigentom Ljubišom Jovanovićem i solistom Jovanom Kolundžijom.

Mikserovci ističu da su ta djeca čudo i najavljuju da će gosti, osim u klasičnom repertoaru, imati priliku da uživaju i u prepoznatljivim numerama filmske muzike.

U 22 sata otvorit će vrata "event spacea" za sve prijatelje Miksera koji nisu uspjeli dobiti pozivnicu, a koje će zabavljati Rambo Amadeus. Oko ponoći, kada đavoli i anđeli vode bitku vezanu za spavanje, snove rastjeruje urnebesni umjetnički DJ dvojac Uroš Đurić i Žika Todorović koji će prisutne uvesti u novi dan, najavljeno je iz Mikser Housea.

U subotu, 9. septembra, Mikser House Sarajevo pripremio je prvi komercijalni program. Kako kažu, prvi rif na svom terenu će u 21 sat odsvirati najpotentniji progresivni sarajevski bend Skroz. Nakon Adnana Šarana i ekipe i nakon skoro dvije godine od posljednjeg nastupa u Sarajevu na scenu izlazi Damir Urban sa svojom četvorkom.

Ulaznice za prvi komercijalni projekt Mikser Housea Sarajevo - koncert Skroz i Urban & 4, možete nabaviti od 11. augusta na svim prodajnim mjestima servisa kupikartu.ba. Cijena ulaznice za prvih 200 kupaca iznosi 15 KM.

"Želimo da se zajedno sjećamo 8. i 9. septembra 2017. da zapamtimo dane kada je otvoren Mikser House Sarajevo, kada je počela 'Skroz Urbana' priča... Vidimo se u Kolodvorskoj na broju 12", poručuju iz Mikser Housea.