Kultura
0

Miki Trifunov gostuje u Kaknju sa poetskim performansom “Svjedok”

Klix.ba
Miki Trifunov (Foto: Vanja Čerimagić)
Miki Trifunov (Foto: Vanja Čerimagić)
Miodrag Miki Trifunov, doajen bosanskohercegovačkog glumišta, već devet godina je u penziji, ali i dalje radi bez prestanka, glumi i recitira poeziju.

Govori tiho i sjetno, kao da ne želi riječima da povrijedi tišinu, već da je nadogradi. Kod Mikija Trifunova nema razlike između teatra i poezija, ima nešto zajedničko i kod jednog i drugog, a to je život, iskustvo, to su ljudi, to su sudbine.

Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj će u četvrtak 12.4.2018. godine ugostiti čuvenog sarajevskog glumca Miodraga Mikija Trifunova u Domu kulture Kakanj, sa početkom u 13 sati. Događaj se organizira u okviru Programa obilježavanja Dana oslobođenja Kaknja i Dana općine Kakanj.

Ovom prilikom on će odigrati svoj poetski performans “Svjedok”, koji se sastoji od govorenja poezije velikih, kako domaćih tako i svjetskih pjesnika. Smatramo da su ovakvi sadržaji itekako potrebni Domu kulture i da je publika željna ovakvih sadržaja. U vremenu u kojem se gubi osjećaj za riječ, osjećaj za lijepu riječ, važno je da barem na sceni nastavimo da njegujemo važnost i poetski naboj jezika. Ovaj program namijenjen je i organizuje se za učenike svih srednjih škola iz Kaknja, ali i za sve zainteresirane koji odluče da nam se pridruže.