Crveni tepih 15. SFF-a
0

FOTO / Mickey Rourke izazvao histeriju među fanovima

Sarajevo-x.com
Mickey Rourke na crvenom tepihu 15. SFF-a (Foto: Sarajevo-x.com)
Glavna zvijezda 15. Sarajevo Film Festival Mickey Rourke nakon dugog iščekivanja večeras se napokon pojavio na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta.

Popularni 'hrvač' pred sarajevsku publiku stigao je u pratnji oko deset motorista u maniru prave zvijezde. Rourke je na crvenom tepihu dijelio autograme, slikao se sa okupljenim obožavateljima te pozirao pred brojnim pripadnicima sedme sile.

Novinarima je rekao da je uvijek spreman za 'partijanje', pa tako je bilo i ovaj put. "Dobro sam se zabavio danas u Sarajevu. Sretan sam što sam došao na Sarajevo Film Festival", kratko je kazao Rourke prisutnim novinarima.

Ispred Narodnog pozorišta dočekali su ga i organizatori 15. po redu Sarajevo Film Festivala, direktor Miro Purivatra, izvršna direktorica Emina Granić i selektorica Takmičarkog programa u kategoriji igranih filmova Elma Tataragić.

Sveopća histerija i pometnja među publikom koja je nastala nakon njegovog pojavljivanja nije omela planetarno popularnog glumca da uzme kratak predah i zapali cigaretu prije večerašnjeg projekcije.

Film "Hrvač" će biti prikazan u Ljetnom kinu Heineken u četvrtak u 20.30 sati, a nakon projekcije publiku će pozdraviti i sam Rourke.