{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Michael Schiefel u Sarajevu i Banjoj Luci

S
12.10.2009. u 14:44
0
0
Michael Schiefel u Sarajevu i Banjoj Luci
0
Michael Schiefel u Sarajevu i Banjoj Luci
Čovjek kojeg skromno nazivaju čudom, Michael Schiefel, 27. oktobra u sarajevskoj Slozi imat će nastup od 20 sati. Dva dana kasnije u isto vrijeme u njegovim izvedbama moći će uživati Banjalučani u Banskom dvoru. Ulaz na oba koncerta je slobodan.
Michael Schiefel je od strane kritičara rado nazivan glasovnim akrobatom, vokalnim umjetnikom ili pak bivao tituliran kao "vlastiti žanr među jazz pjevačima" .

Privučen tamošnjom novonastalom jazz scenom Michael Schiefel je početkom devedesetih godina preselio u Berlin. Od tada sa svojim solo i bend projektima oduševljava jazz fanove kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Pored njegovovog nezamljenjivo - androgenog, nevjerovatno varijabilnog glasa, fascinira i Michael Schiefelov pozorišni šou, spoj čovjeka i mašine. Schiefelov glas pjeva sam sa sobom u horu i uz to još bez poteškoća predstavlja i samostalni orkestar. Iz tako jedinstvene kombinacije nastaju osjećaji strasti i otuđenosti.

Već 1997. godine njegova prva solo ploča "Invisible Loop" dobila je mnoge pohvale kako publike tako i medija. Također je pozitivno prihvaćena njegov više introspektivni CD "I Don´t Belong". 2006. godine pojavio se Schiefelov akuelni solo CD "Don´t Touch My Animals", na kojem njemačke i engleske pjesme pričaju o ljubavi, životu u velikom gradu ili kraljicama kolača od jabuke.

2001. godine Michael Schiefel je postao najmlađi profesor muzike u Njemačkoj. Profesor jazza na Franz Liszt Konservatoriumu u Weimaru. U momentima kada ne podučava slavoljubive umjetnike, susrećemo ga na koncertima i festivalima u cijelom svijetu. Pored mnogobrojnih nastupa u Njemačkoj, Michael je između ostalog gostujući umjetnik Goethe Instituta u Evropi, Americi, Aziji i Africi. Tako i u oktobru u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: