{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MESS pokrenuo projekt "Undiplomatic Art"

F
26.2.2012. u 15:23
0
1
MESS pokrenuo projekt "Undiplomatic Art"
0
MESS pokrenuo projekt "Undiplomatic Art"
Internacionalni teatarski festival MESS, uz podršku Fonda otvoreno društvo BiH, pokrenuo je projekt "Undiplomatic Art" s ciljem da kroz umjetnost istakne značaj prelaženja i prevazilaženja svih nametnutih granica, ograničenja i barijera. Projekt će biti realiziran tokom cijele godine i obuhvatati organizaciju i održavanje multimedijalnih kulturnih programa umjetnika/umjetnica iz naše zemlje i regiona, osobito onih koji/koje djeluju vaninstitucionalno, a koji/koje su socijalno i društveno angažirani.
"U protekle dvije decenije razvijeni su različiti stereotipi, predrasude, etablirani tabui i mitovi koji se moraju demistifikovati, razotkrivati kroz različite umjetničke forme i iskaze", objasnio je direktor Festivala i inicijator ove ideje Dino Mustafić.

Istakao je da su za prvi program ovog projekta odabrani Banja Luka i Sarajevo jer je većina ovih predrasuda, stereotipa i tabua vezana za blisku ratnu prošlost i odvija se na relaciji između ova dva grada.

"Kroz organiziranje izložbi, koncerata, filmskih projekcija, promocija knjiga, radionica, konferencija želimo ostvariti kontakt, unaprijediti komunikaciju i otvoriti dijalog o svemu onome što nas kao pojedince i kao društvo ograničava i sputava", zaključio je Mustafić.

Prvi od tri ovogodišnja programa bit će održan od 12. do 14. marta u Sarajevu te od 15. do 17. marta u Banjoj Luci, saopćeno je iz MESS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: