Kultura
0

MESS na Festivalu kratke priče u Podgorici

Sarajevo-x.com
Od 23. do 27. juna održat će se drugi Festival kratke priče "Odakle zovem, Podgorica 2010." u organizaciji knjižare Karver. U okviru redovnog festivalskog programa, u četvrtak, 24. juna, tamošnjoj publici predstavit će se i Internacionalni teatarski festival MESS, koji ove godine obilježava 50 godina postojanja. O Festivalu će govoriti Dino Mustafić, direktor, i Nihad Kreševljaković, izvršni producent.

"U godini koja je za nas posebno značajna kada obilježavamo zlatni jubilej smatram važnim da informacija o MESS-u dođe do što većeg broja zaljubljenika u teatar", istakao je Mustafić naglašavajući važnost ove promocije najstarijeg teatarskog festivala u regionu.

"Festival MESS ima, uslovno rečeno, tri faze. Onu do 1992., potom sve ono što je nastalo tokom opsade, poznatije i pod fenomenom Teatar pod opsadom, te svoju novu, moderniju historiju", naglasio je Kreševljaković i dodao da će mu biti zadovoljstvo predstaviti uspjehe Festivala upravo iz tog najtežeg perioda, kada su ostvarene produkcije u saradnji sa svjetskim teatarskim imenima.

U okviru drugog Festivala kratke priče "Odakle zovem, Podgorica 2010." bit će održane promocije knjiga, izdavača, projekcije filmova, kao i promocija Sarajevo Film Festivala. Posljednjeg dana Festivala, bit će dodijeljena nagrada Vranac - najbolja kratka priča 2010 odabrana među 1.650 pristiglih radova koje je pregledao i ocijenio žiri u sastavu Enver Kazaz, Teofil Pančić i Božo Koprivica.