Kultura
0

MESS ’03, subota: "Ptice Sarajeva" i Sikter

Klix.ba
Iz predstave 'Ptice Sarajeva'; izvor: mess.ba
Iz predstave 'Ptice Sarajeva'; izvor: mess.ba
Sinoćnjom predstavom “Ptice Sarajeva” Harisa Burine nastavljen je festival MESS, a Sikter odsvirao odličan koncert u Coloseumu.

Haris Burina napravio je ratnu priču i prenio je na daske i to na specifičan način – u predstavi se izgovaraju samo dvije riječi - Menso i Marija. U predstavi sa Burinom igra i Francuskinja Florence le Juez, glumica Burininog pozorišta Theatre la Fenetre iz Tuluza. Predstavu Ptice Sarajeva možete pogledati i u ponedjeljak, 20.10. u Kamernom teatru 55 u 19.30 sati.

Muzički dio MESS-a donio je pravu poslasticu u Clubu Coloseum. Sikter je pokazao da nema konkurenciju u Sarajevu i jednostavno potvrdio ulogu kultnog sarajevskog benda.

Na večerašnjem programu Festivala je Shakespeareov "Hamlet", predstava njemačkog teatra Schauspielhannover u režiji Nicolasa Stemanna. Predstava počinje u 19.30 sati u Narodnom pozorištu u Sarajevu, a reprizno će biti odigrana i 20. oktobra u istom terminu.

Direkcija MESS-a donijela je odluku da kompletan prihod od prodaje karata za njemačku predstavu “Hamlet” usmjeri na žiro račun Aldena Derviškadića, dječaka oboljelog od leukemije.

Organizator je najavio promjenu u večerašnjem muzičkom dijelu programa. Elvis Stanic Group neće nastupiti u Coloseumu zbog bolesti frontmena grupe,ali je najavljen alternativni muzički program.

Naravno, o svemu opširno možete čitati na www.mess.ba