Kultura
0

Mensur Porović u Mostaru predstavio 150 radova iz izložbe "Igra"

Klix.ba
Akademski slikar i član Udruženja likovnih umjetnika BiH (ULUBiH) sinoć je u mostarskom Centru za kulturu predstavio 150 radova u okviru izložbe "Igra".

Iako je imao namjeru izložiti preko 300 radova, mali prostor Centra je bio presudan za skraćivanje popisa izloženih djela.

Bh. umjetnik rodom iz Prijepolja predstavio je minijature i radove srednjeg formata nastale u protekle dvije godine, a izložbu je otvorila historičarka umjetnosti Amra Patković.

“Imao sam želju baš u maju izložiti u Mostaru i to mi se ostvarilo. Ovo je jedan dio niti kojom želim protkati cijelu Bosnu i Hercegovinu, pa je naredna destinacija Bihać. Nakon prošle samostalne izložbe, koja se zvala 'Nit', ovoj sam dao ime 'Igra' jer sam se u posljednje vrijeme malo igrao s manjim formatima, obzirom da sam godinama radio samo velike formate” izjavio je Porović na otvorenju.

Tokom večeri gost je bio njegov brat Iso Porović, glumac i pisac koji živi i radi u Švedskoj. Ovom prilikom pred Mostarcima je govorio nekoliko stihova Alekse Šantića, što su gosti pozdravili velikim aplauzom.