|

Memoari iz Bijele kuće: Knjiga Baracka i Michelle Obama imat će rekordnu prodaju

Memoari iz Bijele kuće: Knjiga Baracka i Michelle Obama imat će rekordnu prodaju
0
Klix.ba
1.3.2017. u 10:13
7
komentara
0

dijeljenja
Memoari iz Bijele kuće: Knjiga Baracka i Michelle Obama imat će rekordnu prodaju Foto: EPA
Barack i Michelle Obama sklopili su ugovor sa izdavačkom kućom Penguin Random House, o knjizi koja će svjedočiti o godinama provedenim u Bijeloj kući. Očekuje se da će knjiga donijeti zaradu od 60 miliona dolara.
Izdavačka kuća Penguin Random House sklopila je ugovor sa bivšim predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država i bivšom prvom damom, objavljeno je u utorak.

Informacije vezane za finansije nisu objavljene, ali se oko ugovora nadmetalo nekoliko izdavača. Financial Times je objavio da će ova knjiga dostići rekordnu prodaju kada je riječ o američkim predsjedničkim memoarima.

Poređenja radi, knjiga demokrate i bivšeg predsjednika Billa Clintona donijela je 15 miliona dolara zarade, od njegovih memoara "Moj život", objavljenih nakon što je napustio ured. Knjiga republikanca George W. Busha "Ciljevi odluke" donijela je zaradu od 10 miliona dolara.

"Mi smo oduševljeni što nastavljamo izdavačko partnerstvo s bivšim predsjednikom Barackom Obamom i gospođom Michelle Obama", rekao je izvršni direktor Penguin Random House Markus Dohle u saopštenju.

Dodali su da je par promijenio svijet, te da knjige koje objavljuje Penguin Random House nastoje da učine isto.

"Raduje nas zajednički rad sa bivšim predsjednikom i gospođom Obama", naveo je izdavač.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...