Kultura
6

Mehmedu Porči uručeno priznanje Glumac godine 2012 Radija BiH

FENA
Priznanje “Glumac godine 2012” danas je uručeno Mehmedu Porči na svečanosti u RTV domu u Sarajevu, a priznanje je uručio direktor Radija Bosne i Hercegovine Milan Trivić uručio

Urednik Dramskog i dokumentarnog programa Miralem Ovčina je rekao da je Mehmed Porča svojim glumačkim doprinosom obilježio ovogodišnju produkciju Dramskog i dokumentarnog programa Radija BiH učestvujući u važnim radio-dramskim projektima, te da je on nenametljivo sveprisutan.

Profesorica govora Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Emina Muftić istakla je da se ponekad ne slaže u svemu sa Mehmedom Porčom, ali da je tim prije veće zadovoljstvo sa njim raditi.

Glumica Gordana Boban, partnerica u mnogim projektima i dobitnica ovog priznanja 2008.godine, naglasila je da "kad imate kolegu koji osim talenta posjeduje elementarni kućni odgoj, dolazi na probe spreman, kada radite sa kolegom na kojeg se možete osloniti, onda je takav rad za glumicu radost i blagoslov”.

Primajući priznanje, Porča je rekao da mu nagrada puno znači jer je dodjeljuju radijski profesionalci, "a imena prošlih dobitnika priznanja, među kojima su Nada Đurevska, Nermin Tulić, Belma Lizde – Kurt, daju dodatnu težinu i odgovornost. Radio kao medij glumcu daje puno.”, saopćio je BH Radio 1 .