Drinovci
0

Međunarodni znanstveni skup o A.B. Šimiću

FENA
Dvodnevni Međunarodni skup o hrvatskom književniku Antunu Branku Šimiću danas je započeo u njegovom rodnom mjestu u Drinovcima, općina Grude.

Na skupu, čiji je organizator Matica hrvatska Grude, sudjeluje 30-tak znanstvenika iz osam europskih zemalja, a najveći broj znanstvenika dolazi iz Hrvatske i BiH. Između ostalih, na skupu sudjeluju dr. sc. Šimun Musa i dr. sc. Antun Lučić s Filozofskog fakulteta u Mostaru, zatim dr. sc. Zilhad Ključanin sa Sveučilišta u Zenici, dr. sc. Venko Andonovski s Filološkog fakulteta "Blaže Koneski" iz Skopja, dr. sc. Istvan Lukacs s Filozofskog fakulteta sveučilišta "Eotvos Larand" iz Budimpešte te nećak slavnoga hrvatskog pjesnika dr. sc. Vlado Pandžić s Odjela za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Antun Branko Šimić mnogo je učinio na promociji Drinovaca i hrvatske književnosti u svijetu. Ovim skupom pokušavamo pružiti svoj doprinos, te znak zahvalnosti na toj promociji, istaknuli su na otvaranju organizatori do sad najvećeg skupa o Antunu Branku Šimiću.

U sklopu skupa, bit će upriličena izložba slika Udruge likovnih umjetnika "En face", inspirirana djelima Antuna Branka Šimića, te smotra folklora na kojoj će nastupiti folklorne skupine iz Gruda i okolice, dok će zbornik radova biti otisnut i predstavljen do kraja skupa.