{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Međunarodni teatarski festival autorske poetike

F
FENA
27.8.2008. u 13:04
0
0
Međunarodni teatarski festival autorske poetike
0
Međunarodni teatarski festival autorske poetike
Međunarodni teatarski festival autorske poetike u Mostaru će biti upriličen od 28. kolovoza do 3. septembra ove godine, priopćeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru.
Tijekom festivala bit će izvedeno 14 predstava od čega je njih 10 u zvaničnom programu i 4 predstave koje su rezultat rada bh. studenata. Bit će izvedene i dvije premijerne predstave kao i skladba inspirirana dramskim tekstom Ljubice Ostojić "Rijeka Čudovodnica".

Otvaranje 29. (33.) Međunarodnog festivala autorske poetike bit će upriličeno 28. augusta, u Čejvan Čehajin hamamu, u 19 sati kada će, uz ostalo biti otvorena izložba fotografija "9" Ive Musović iz Beograda.

Kako je istaknuto na konferenciji, težište ovogodišnjeg festivala festivala je predstaviti umjetnike teatra iz regiona, s tim da će na repertoaru biti i jedna predstava iz Praga, Republika Češka.

Zadnjeg dana festivala, Mostarski teatar mladih izvest će premijerno predstavu Richarda Kalinoskia “Zvijer na mjesecu”, u režiji Dine Mustafića. Predstava će biti upriličena u dvorani MTM-a, u 19.30 sati.

Istu večer, u Narodnom pozorištu, u 21.30 sati bit će upriličena ispitna predstava studenata III godine Akademije scenskih umjetnosti iz Sarajeva. Riječ je o predstavi Eugene Ionesco "Ćelava pjevačica", a čiji je mentor Admir Glamočak.

Nakon predstave bit će upriličena dodjela nagrada i zatvaranje Festivala. Dodjeljuju se 4 ravnopravne nagrade “Mravac” za autorski stav izražen u bilo kom elementu umjetnosti teatra.

Tijekom festivala, svaki dan u 10 sati bit će upriličen i okrugli stol o samim predstavama čiji su voditelji Ljubica Ostojić i Dragan Komadina. Također, predstavit će se i Časopis za dramu, teatar i odgoj “TmačaART” na svim okruglim stolovima.

Detaljnije informacije o festivalu mogu se dobiti u prostorijama Mostarskog teatra mladih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: