{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Međunarodni kongres folklorista u Mostaru

F
8.10.2010. u 13:09
0
0
Međunarodni kongres folklorista u Mostaru
0
Međunarodni kongres folklorista u Mostaru
Foto: Ilustracija
Međunarodni kongres folklorista "Tradicijska kultura - poveznica u integraciji regije", koji je jučer otvoren u Mostaru i trajat će do 10. oktobra, odvija se kroz rad u dvije sesije koje se bave razmatranjem tradicijske kulture kao elementa razvojnih procesa i elementa obnove pokidanih veza među susjednim narodima i državama, o čemu će nakon završetka Kongresa biti štampan zbornik radova.
Kongres se održava u mostarskom hotelu "Ero", u čijoj su kongresnoj dvorani izloženi radovi nastali na Međunarodnoj ženskoj likovnoj koloniji "Bila 2010", ali i nagrađeni dječiji radovi iz šezdeset država svijeta koji su pristigli na konkurs "Ko sam ja? - Narodne nošnje i plesovi moga naroda", koji je 2009. raspisala Galerija dječijih umjetničkih radova Celje iz Slovenije.

Uz već održanu Večer folklora u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača", za sudionike kongresa biti će upriličen posjet Starom mostu i ostalim turističkim atrakcijama Mostara.

"Iskreno se nadam da će Mostar tokom ova tri dana biti mjesto prijateljskih susreta i duhovnog obogaćivanja, ali i da ćemo u čuvanju i njegovanju tradicijske kulture i dalje imati potporu svih kojima je na srcu bogata tradicijska baština i naš kulturni identitet", kazao je Nevenko Herceg, ministar okoliša i turizma Federacije BiH, koji je i otvorio Kongres.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: