{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Međunarodna premijera filma "Selo bez žena" u Amsterdamu

F
6.10.2010. u 19:28
0
0
Međunarodna premijera filma "Selo bez žena" u Amsterdamu
0
"Selo bez žena“, dugometražni dokumentarni film sarajevskog reditelja Srđana Šarenca, snimljen u produkciji francuskog Les Films du Balibari i Mainframea, uz podršku BHRT–a, imat će međunarodnu premijeru na najvećem festivalu dokumentarnog filma IDFA u Amsterdamu, koji će biti održan od 17. do 23. novembra.
Žiri je između nekoliko hiljada prijavljenih dokumentaraca iz cijelog svijeta odlučio da film "Selo bez žena“ bude prikazan u službenom programu Reflecting Images - Panorama i takmičit će se za IDFA nagradu publike.

Već u decembru ove godine "Selo bez žena“ će premijerno biti prikazan i na na najvećoj njemačkoj televizijskoj stanici ZDF, nakon čega će krenuti u kino distribuciju po zemljama bivše Jugoslavije, a zatim i na tv stanicama, saopćio je Press BHT1.

Inače, ovaj film je još u fazi planiranja i pripreme snimanja osvojio nagradu za najbolji projekt Zagrebdox pitching Foruma 2008.

Nakon dosadašnjeg uspjeha ovog cjelovečernjeg dokumentarca, a na preporuku njemačkih i američkih producenata, počela je priprema i za snimanje igranog filma po motivima "Sela bez žena“.

Ovaj dokumentarni film će iduće godine biti emitovan na programu BHT.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: