{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Međunarodna konferencija "BiH kao mjesto dijaloga kultura"

F
22.9.2008. u 12:14
0
0
Međunarodna konferencija "BiH kao mjesto dijaloga kultura"
0
Međunarodna konferencija "BiH kao mjesto dijaloga kultura"
Međunarodna konferencija "Bosna i Hercegovina kao mjesto dijaloga kultura" bit će održana u Sarajevu od 25. do 28. septembra u organizaciji Paneuropske unije BiH i pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića.
Ova je godina proglašena godinom dijaloga, a BiH sa svim specifičnostima treba biti mjesto dijaloga kultura i kao takva uzor mnogima, najavljeno je iz Panevropske unije BiH.

Konferencija će okupiti više od 100 učesnika i naučnika, među kojima i predstavnike predsjedništva Međunarodne paneuropske unije, paneuropskih organizacija iz nekoliko zemalja, evropskih institucija, domaćih vlasti, međunarodnih organizacija i diplomatskog kora.

Dolazak na ovaj skup najavili su i kardinal vrhbosanski Vinko Puljić, predsjednik Vlade Federacije BiH Nedžad Branković, predsjednik Međunarodne paneuropske unije Alain Terrenoire, šef političkog odjela u OHR-u Stefan Simosas, direktor Direkcije za evropske integracije Osman Topčagić, zastupnica u Evropskom parlamentu Anna Ibrišagić te francuska ambasadorica u BiH Maryese Berniau.

Istoga dana u 19.00 sati u Domu oružanih snaga BiH bit će održan i svečani koncert kojim će se predstaviti mladi glazbenici BiH.

Uz kamerni orkestar nastupit će solisti Boris Lončar, Boško Jović i Davor Maraus, uz dirigentsku palicu Darija Vučića.

Subota će biti rezervirana za jednodnevni izlet.

Svaka konferencija Panevropske unije BiH, pa tako i ova, završit će slavljenjem Svete Mise.

Tako će u nedelju, 28. septembra u sarajevskoj katedrali misno slavlje predvoditi banjalučki biskup mons. Franjo Komarica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: